parab.jpg

VARMAAN reilut 20 vuotta sitten mulla oli kirjahyllyssä kirja jossa oli ohjeita erilaisten origamien taitteluun. Ei siinä montaa ohjetta ollut jotka olisivat mua miellyttäneet tai kiinnostaneet mutta yksi oli.

KYSEISTÄ ohjetta tuli käytettyä eräänkin jouluna useasti, kun sen mukaan taitelluista papereista sai useamman yhteen liimaamalla kolmiuloitteisen tähden. Erään yrityksen omistaja sattui näkemään tekemäni tähden ja halusi tilaansa viisi tähteä, isompina kuin mun oma kokeiluni ja metallihohtoisesta paperista. Mähän sitten tein työtä pyydettyä, ja kyllä sen rupeaman jälkeen tiesi taitelleensa: yhteen arkkiin taisi tulla reilu kuutisenkymmentä taittokertaa.

JOSSAKIN vaiheessa sitten siivosin kirjahyllyä ja kyseinen kirja lensi kierrätykseen. Muutama päivä sitten tuli yht'äkkiä mieleen että olisi mukava kokeilla taitella niitä uudestaan. Kunhan olisi ohje,

MUISTIN perukoilla oli yhden origamikirjan nimi, ja muistelin että siinä olisi ollut kaipaamani ohje. Löysin netistä metsästyksen jälkeen kyseisen kirjan PDF-version mutta ei ei kaipaamaani ohjetta siinä ollutkaan. Sitten alkoi epätoivoinen etsintä. Oli aika vaikea keksiä hakusanaa kyseiselle taittelulle, joten tuntui siltä että eipä taida onnistua. Sitten muistin erään toisen origamikirjan nimen, mutta ei sekään sisältänyt haluamaani ohjetta.

JATKOIN etsintää kyseisen kirjan tekijän nimellä ja kuvahaulla ja vastaantuli enemmän ja vähemmän osuvia hakutuloksia. Lopulta yksi vaikutti lupaavalta, vaikka osin tekstissä puhuttiin myös arkkitehtuurista. Jatkoin kuitenkin linkin seuraamista, ja ruudulle lävähti kirjan kansi ko. kirjoittajalta. Jos en olisi lukenut aiempaa tekstiä, en olisi kirjan nimen perusteella osannut arvata että kyseinen kirja käsitteli origamien taittoa. Selasin kirjan sähköistä versiota ja yht'äkkiä ruudulla näkyi kyseinen ohje! 

PARASTA löydössä oli se että kyseisen PDF-tiedoston pystyi lataamaan! Nyt on ohje koneella, pilvessä ja vielä tulostettunakin. Seuraavaksi pitäisi hankkia sopivaa paperia. Ajattelin jos kirpparilta tai jostakin löydän jotain tapettirullien jäämiä, kokeilla taittelua sillä. Jos se ei onnistu niin värillisellä kopiopaperilla ainakin. Foliopaperi saa toistaiseksi jäädä kauppaan odottamaan että homma onnistuu taas luonnikkaasti. 

PAKKO myöntää että kyllä ihminen oli onnellinen kun ohje löytyi. ■