talvi2.jpg

EILISAAMUNA unet karisi silmistä kun kävelin töihin. Pakkasta oli kirpeät -11 astetta. Kyllä se alussa tuntui kirpakalta mutta kun oli aikansa tallustanut niin ei sitten enää.

TÖISSÄ odottikin yllätys. Konttorin puolella oli vain kaksi ihmistä töissä, torstain iltavuoroon tuleva kaveri oli kipeänä ja oli vielä perjantainkin poissa. Esimies oli joutunut torstaina tekemään iltavuoronkin ja laittoi mulle perjantaiaamuna tekstarin että tulee myöhemmin töihin kun joutuu perjantainakin olemaan iltavuorossa. Samoin suunnitelmat osaston raivauksesta jäivät sikseen kun ketään ei tullutkaan paikalle, ja myöhemmin kuulin että porukkaa oli kipeänä ja muutama lomalla perjantain, joten piti laittaa päivän suunnitelmat uusiksi. Esimiehen kanssa sovittiin että yritetään uudestaan tiistaina kun menen töihin, tosin esimies jäi perjantain jälkeen lomille eli mun täytyy sen verran pitää jöötiä että saadaan muutostyöt käyntiin.

KOTIIN oli iltapäivällä mukava kävellä. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta, ja tuntui niin keväiseltä että oli matkalla pakko pysähtyä istumaan ja nauttimaan auringosta. Eikä mulla mitään kiirettä kotiin ollut, kun edessä oli kolme vapaapäivää.

ILLALLA aloitin uuden sarjan seuraamisen Netflixistä, kun edellinen sarja loppui yhteen tuotantokauteen. Vaikka Hemlock Groven lyhyt kuvaus NF:ssä ei oikein vakuuttanut minua, päätin kuitenkin kokeilla. Ja kävikin niin jo että ensimmäisen jakson jälkeen olin koukussa. Pari jaksoa katsoin ja sitten painuin pehkuihin.

TÄNÄKIN aamuna aurinko herätti. Puoliso laittoi tekstarin käytäisiinkö kahvilla, kun vain tämä lauantai oli yhteinen vapaapäivä molemmilla. Ja niinpä sitten treffattiin kaupungilla ja taas perinteitä noudattaen aloitettiin kiertämällä kirpputorit. Mitään ei mulle taaskaan mukaan tarttunut. Päin vastoin, kotona pitäisi taas tehdä suursiivous ja laittaa tavaraa kiertoon tai roskiin. Kirpparien jälkeen käytiin kahvilla pienessä tunnelmallisessa kahvilassa, ja sen jälkeen kaupassa ennenkuin puolisoni lähti kotiin, ja mä myös kaupan ja apteekin kautta kotiin.

EILEN oli sähköpostiin tullut viesti saatteella "tässä kirjan aineisto taitettavaksi". Muuten ihan mukavaa mutta kun tästä kirjasta ei ollut mitään ennakkotietoa, ja olisihan se ollut edes jollakin tapaa kohtuullista ja kohteliasta kysyä onko mulla a) haluja taittaa kyseistä kirjaa ja b) sopiiko se mun aikatauluihini. Valmista pitää näet olla jo parin viikon päästä. Tänään iltapäivällä latasin aineiston katsottavaksi, ja onhan se taas sellainen eepos että ei oikein tiedä mistä päin aloittaisi. On graafeja ja taulukoita enemmän kuin yhteen kirjaan tarvitaan, joten väkertämistä riittää. Sen verran aloitin kuitenkin taittoa että nostin tekstin taittopohjaan ja määrittelin otsikot ja kuvatekstit, mutta muuten ei vielä oikein innostanut ryhtyä sen kanssa taistelemaan. Onhan mulla huominen ja maanantai.

ILLALLA katsoin taas kolmisen jaksoa HG:a. Huomenna ajattelin käväistä Lidlillä ja siivota. Sen jälkeen lienee kai pakko ryhtyä sen kirjan taittoon. Eniten siinä taitaa tuottaa työtä taulukoiden muokkaaminen sivukokoon sopiviksi. Graafit onneksi saan piirrettyä valtaosin ID:lla, ja monimutkaisemmat tehdä ihan kuvina.

MAANANTAINAKIN on vielä vapaapäivä, joten jätän pyykinpesun sille päivälle. Nehän peseytyy omia aikojaan sillä aikaa kun taitan kirjaa. Tosin aamupäivällä pitää käydä kaupassa ja keksiä mitä sitä viikolla söisi. Kaalilaatikkoa riittää vielä huomiseksi, osan annoin puolisolle maistettavaksi ja yksi annos on hätävarana pakkasessa.

TÄNÄÄN sain pimennysverhot paikoilleen joten huomisaamuna ei aurinko ole ensimmäisenä herättelemässä. Kello on kuitenkin soimassa kymmenen aikaan, että en sen pidempään kuitenkaan aio nukkua. Ja jos huomennakin on samanlainen aurinkopäivä kuin kaikki nämä edelliset niin matka Lidlille käy taas kiertotien kautta. Puolipilvistä tai aurinkoista on luvattu huomiselle, ja pikkuhiljaa lämpötilatkin ovat ennusteen mukaan kipuamassa taas kohti plussaa. Viikon päästä pitäisi sataa jo vettä jos ennuste vielä silloin pitää paikkansa.

PÄÄTÄN raporttini täältä tähän. ■