busy2.jpg

AAMULLA jatkui sen kiireisen opuksen teko. Ensimmäiseen kysymykseen tuli vastaus, toiseen tulee vasta ensi vuonna. Sain iltapäivällä opuksen kasaan ja laitoin eteenpäin katsottavaksi. Sitten oli aika purkaa sähköpostia. Kahteen ensi vuonna ilmestyvään kirjaan tuli nyt esipuhe, mutta toiseen pitää odottaa viimeistä aineistoa. Saa nähdä ehtiikö tänä vuonna vai meneekö ensi vuoden puolelle. Joka tapauksessa kirjat lähtevät painoon vasta ensi vuonna. Postuumisti ilmestyvääån kirjaankin on kuulemma tulossa lähipäivinä alku- ja lopputekstit ja lisää kuvia. Saapa nähdä joko siihen tulee kaikki loput puuttuvat reilut 70 kuvaa vai vieläkö odotellaan ja kuinka pitkään? 

TULI myös pyyntö tekaista kiitoskortti, mutta pitää ensin selvittää millaisen haluavat, kun tekstiä siihen olisi tulossa aikalailla paljon. Tai sitten laitetaan se teksti ihan erillisenä lappusena. Mieluummin tekisin niin että kaikki olisi yhdessä kortissa. Kunhan ollaan kortin tarvitsijan kanssa kasvokkain niin pitää kysellä kelpaisiko sellainen idea joka mulle ensimmäiseksi tuli mieleen. Ja pitäähän mun tietää painosmäärkin niin että osaan pyytää painotarjouksen.

PITÄISI myös heti vuoden alussa tekaista yksi A4-kokoinen Tervetuloa-kirje, tai oikeastaan kahtena kappaleena. Onneksi ero on vain yhden tekstikappaleen verran. Mutta ennenkuin pääsen sitä vääntämään pitää siihen loihtia uusi logo. Eräs idea siihenkin jo on, mutta pitää käydä heti tiistaina juttelemassa ideasta.

ERÄÄLLE verkkosivustollekin pitäisi heti vuoden alussa tehdä isompi päivitys, mielellään niin että olisi käytössä jo heti tammikuun ensimmäisinä päivinä. Tärkeimmät tekstit mulla on jo onneksi, ajattelin josko maanantaina olisin noheva ja tekisin sen homman alta pois. Tuntuu tuo tammikuu muutenkin olevan melkoisen täynnä kaikenlaista tekemistä ja menemistä, niin että olisi edes tuo tehtynä eikä tarvitsisi sitä miettiä enää.

ILLALLA kello 21 aikaan tuli siihen kiirekirjaan liittyen sähköpostia. En mä sitä muutoin olisi huiomannut mutta kännykkä piippasi saapuneen postin merkiksi. Pitihän se katsoa mitä siellä sanottiin. Korjauksia oli vieläkin A4-sivun verran ja kuvia piti vaihtaa toisiin. Ei siinä muu auttanut kuin ottaa taittoaineisto koneeseen auki ja alkaa tekemään korjauksia. Tekstikorjaukset olivat helppoja, ja tällä kertaa tein ne ennenkuin koskinkaan uusiin kuviin, niin että jos teksti juoksee niin en joudu etsimään oikeaa kohtaa. Kuvien kanssa meni taas tovi pidempään kun niistä piti tehdä kaksi eri versiota. Sain kuitenkin kaikki korjaukset tehtyä ja uuden version liikenteeseen, saatteena tieto että jos vielä löytyy korjattavaa niin huomenna olen varmimmin koneella vasta klo 14 jälkeen.

HUOMENNA meneekin aamupäivä taas kaupungilla, tai pidemmälle iltapäivään ennenkuin pääsen koneelle istumaan. Jos hyvin käy niin ei enää tarvitse käydä sen kiireopuksen kimppuun ennenkuin ensi vuonna. Mutta jos vielä korjattavaa löytyy niin korjataan. ■