sun.jpg

AAMULLA taivaanranta hehkui taas punaisena, ja pikkuhiljaa aurinko hilasi itsensä taivaalle. Pakkasta oli reilut -12 astetta, eli herätti viimeistään siinä vaiheessa kun nenänsä pihalle työnsi. Ei se silti kylmältä tuntunut kun ei tuullut.

PÄIVÄN ensimmäinen työ oli tehdä ne eilen tulleet korjaukset. Tekstimuutoksia oli kokonaiset neljä kappaletta, yksi kirjoitusvirheen korjaus ja kaksi kuvaa piti poistaa julkaisusta. Ei siinä kauaa mennyt. Laitoin uuden version nähtäväksi, ja kunhan  tulee ilmoitus että on OK niin saa laittaa tästä laskun liikkeelle, että menee vielä tämän vuoden puolelle.

SITTEN vain sen yksitoikkoisen mutta pakollisen työn pariin eli skannaamaan. Kuvat oli laitettu kahteen eri kuoreen ja kuvien takana oli tunnisteet, niin että siinä mielessä työ oli helpompaa: sain skannata kaikki yhden sarjan kuvat, ja sen jälkeen toinen sarja. Ja kun sarjat alkoivat eri kirjaimilla, saattoi ne huoletta tallentaa samaan kansioon ilman että joutui miettimään nimeämistä. Muuta en ehtinytkään kuin saada ne kaikki digitaaliseen muotoon. Toisaalta niiden käsittely tässä vaiheessa olisi aivan turhaa kun vielä puuttuu useita kymmeniä alkupään kuvia. Mulle on helpompaa käsitellä kuvat sitä muka kun ne ovat tulossa julkaisuun, kun ei tiedä missä koossa kukin kuva tulee.

ILTAPÄIVÄLLÄ tuli puhelu, jossa tarjottiin taas uutta työtä. Ihan uusi asiakas ja ei niin kovin selvillä taittoon ja painamiseen liittyvistä jutuista. Sovin tapaamisen perjantaille, niin katsotaan aineistoa. Kirjaimellisesti katsotaan, sillä kaikki aineisto on vain paperilla, eli tekstit on kirjoitettava alusta alkaen. Siinäpä saakin tovin jos toisenkin kulumaan.

PÄIVÄ oli poutainen vaihtelun vuoksi. Illan aikana lämpötilaa on kivunnut kohti nollaa, nyt pakkasta on enää neljän asteen verran. Millainen keli odottaakaa huomisaamuna? ■