vd.jpg

MENNEET päivät ovat olleet melkoista kärsimystä. Helteiden takia nimittäin. Mä kun en ilakoi kun lämpömittarissa lukemat menevät reilusti yli 25 asteen.

SAI miettiä millonka tekee mitä. Pihahommiin oli parasta lähteä aamuviideltä, kun yön jäljiltä oli vielä siedettävää, ja päivällä piti ottaa läppäri mukaan ja etsiä jokin varjoisa paikka jossa tehdä töitä. Yöllä oli pidettävä tuuletin päällä että sai nukutuksi.

MUUTAMA kirja on valmistunut vaikeista olosuhteista huolimatta, ja huomenna olisi tarkoitus saada viimeinen kirja kasaan ennen kesää. Sitten taukoa niiden kanssa elokuulle asti.

PUOLISON kanssakin ollaan nähty tavallista enemmän, kun hänelle on sattunut useampi vapaapäivä peräkkäin. Suunniteltiin kesälomaa, ja kuinka ollakaan mulle paukahti sähköpostiin sellainen hotellitarjous että oli pakko tarttua siihen. Ja kun ryhdyttiin ostamaan junalippuja, oli kyllä saatiin hämmästellä, että ikinä ennen ei olla niin halvalla päästy junalla matkustamaan. Heinäkuussa kaksi viikkoa yhteistä lomaa.

TÄNÄÄN päätin ryhtyä lopultakin valmistelemaan sitä uuden kukkapenkin keskelle tulevaa tornia. Ensimmäinen homma oli porata reiät vaakasuuntaan tuleville pienoille, eikä reikiäkään ollut kuin vaivaiset 112 kappaletta. Onneksi ne sai kuitenkin porattua pareittain laittamalla pystytolpat päällekkäin, eli ei tarvinnut porata kuin 56 reikää. Hommaa varten kävin eilen ostamassa akkuporakoneen, kun entinen verkkovirralla toimiva oli tiensä päässä. Reikien jälkeen oli sahattava 28 listanpätkää, ja huomiselle jäi vielä pienojen katkaisu. Illalla vielä ruokailun jälkeen vedin puuöljyn kaikkiin valmiisiin puuosiin, ja siinä kellon käydessä kahdeksaa, kun öljyäminen oli loppusuoralla, alkoivat sadepisarat ropista ikkunaan. Ennusteen mukaan sateen olisi pitänyt saapua vasta kello 01 sunnuntain puolella, mutta ennenaikainen saapuminen ei haitannut yhtään. Vetäisin viimeiset öljyt pintaan ja menin ulos nauttimaan sateesta ja ukkosesta. Muutaman kerran jyrähti ihan kunnolla mutta ei sen enempää.

KUNNON sadetta riitti reilun viisi minuuttia ja sitten se laantui tihkuksi. Lämpömittari kertoo että ulkona olisi sellaiset 15 astetta, eli pudotusta päivän lämpötiloista lähes kymmenen astetta. Nyt on kotona isot ikkunat auki ja tuulettimet täysillä niin että asunto vähän viilenisi. Huomenna pitäisi sadella enemmän ja vähemmän, vesi olisi kyllä tervetullutta.

PUOLISOLLA on huomenna vapaata mutta en vielä tiedä käytäisiinkö kahvilla päivällä. Kunhan kotiutuu töistä ja soittelee niin selvitellään sitä sitten.

MULLA kohta vuorossa Netflix-tuokio ja iltakahvit. Jospa taas jaksaisi useammin päivittää, mutta ei innosta avata konetta jos sisällä alkaa olla melkein 30 astetta lämmintä. ■