kaide1.jpg

EILEN oli niin upean aurinkoinen kevätpäivä että oli pakko lähteä kävelemään. Ei mulla mitään varsinaista päämäärää ollut muuta kuin se, että kotiinpäin niin että matka kulkee Lidlin ohi niin että voin ostaa Saskiaa. Matkan varrella näin leskenlehtiä ja pajunkissoja, eli kyllä se kevät on tulossa kovaa vauhtia. Illalla pidin Gotham-maratonin, katsoin ensimmäisen tuotantokauden loppuun, vielä on kolme kautta jäljellä.

TÄNÄÄN en vapaapäivän kunniaksi heti aamusta rynnännyt kaupungille, vaan viivyttelin ja vetkuttelin lähtöä. Lopulta kun pääsin liikkeelle kiersin alapihan kautta katsastamassa mitä rinteelle kuuluu. Lumi oli sulanut siitä melkoisesti eilisen aikana, ja syksyllä istuttamieni tulppaanien sun mudien alkuja näkyi mustassa mullassa. Ainakin osa siis kukkii ellei jäniksenpirulaiset käy syömässä versoja.

KAUPUNGILLA ollessa alkoi sataa vettä. Siinä vaiheessa se oli vielä ripeksintää, mutta illemmalla alkoi oikein kunnon sade. Nyt siellä puolestaan sataa jo räntää, saapa nähdä kuinka lumiseksi se vielä muuttuu. Ja millainen keli on aamulla töihin lähtiessä? Pitää mennä hiihtäen töihin? 

PIHAAN tullessa eräs naapuri kysäisi koska puutarhahommat alkaa. Odotellaan nyt kuitenkin että maa sulaa niin katsotaan sitten. Kalkkia pitäisi hommata että saisi levittää sitä heti kun lumesta ei ole enää kuin rippeitä nurmikolla. Olen miettinyt myös olisiko aiheellista levittää sammalsyöppöä, mutta miltä se nurmikko sen jälkeen näyttää? Jääkö täyteen mustia läikkiä? Katselin myös kukkaniittyseosta jota ei tarvitse edes peitellä, riittää että heittelee ne siemenet sinne minne kukkaniityn haluaa. Sitä voisi kokeilla tänä kesänä. Silloin tosin pitäisi laittaa nurmikon leikkuukielto ainakin siksi aikaa että näkee nouseeko sieltä jotakin.

KUTEN aina vapailla tai viikonloppuna pyykkikone on pyörinyt. Nyt pyykit ovat kuivausvaiheessa, ja tuossa yhdeksän aikaan pitäisi olla vaatekomerovalmista tavaraa. Sen jälkeen ehdin katsoa vielä pari jaksoa Gothamia, kun puoliso pääsee taas myöhemmin töistä ja ei varmaan soittele jos taivaalta tulee lunta solkenaanm eli soittelee vasta kun on päässyt kotiin.

HIUKAN jännittää mitä työpaikalla on tapahtunut tänään jos se yksi sohlaaja on ollut töissä. Harmittavasti aikaansaava henkilö lopetti viime viikolla ja nyt mä en oikein tiedä kenet sieltä ottaisin toiseksi kädekseni. Sen verran on kuitenkin päivien aikana hommaa, että välillä olisi hyvä saada sihen joku auttamaan. Pitää katsoa aamulla miltä siellä näyttää. ja jäähän mulle aikaa ennenkuin käyn avaamassa ovet asiakkaille. Tulevalla viikolla pitäisi varmaan käydä varauskirja läpi, viime viikolla sitä yritin mutta aina tuli jotakin joka keskeytti sen. Jos tällä viikolla saisi tunnin sellaista aikaa että kukaan ei häiritsisi niin saisin senkin ajan tasalle. ■

EDIT: Eipä tarvinnut odottaa kauaakaan kun sade muuttui kunnon lumipyryksi ja maa oli valkoisena hetkessä.

giphy.gif