vds.jpg

KUN olin selvinnyt aamutoimista ja aamupalasta ja muutoinkin kunnolla herännyt painuin pihamaalle iltapäivällä yhden jälkeen. Kun Kukkamummoa ei vielä näkynyt, kävin hakemassa metsän reunasta entisen penkin reunapuut ja sen jälkeen otin kasteluletkun ja lähdin kastelemaan talon toisella puolella olevia penkkejä. Olin saanut pitkästä penkistä puolet kasteltua kun Kukkamummo saapui. Tyrkkäsin Viherpeukaloiden luettelon katseltavaksi ja kastelin pitkä penkin loppuun. Lupasin tulla kastelemaan rinnepenkin kunhan saataisiin talon toiseen päähän se uusi vanha kukkapenkki kyhättyä.

MELKOISEN ohut multakerros oli soran päälle laitettu, huomattiin kun ryhdyttiin kaivamaan uria penkin reunalankuille. Hiukan enemmän joutui niitä kiinnityskeppejä takomaan kun se sora oli tiivistetty niin tiukaksi että enemmän ja vähemmän joutui töitä tekemään että sai ne tapit taottua maahan. Siinä reunuksia laittaessa tuli Kukkamummo II:kin paikalle. Kun sain lankut ja tukikepit paikoilleen, kuskasin kolme säkkiä multaa siihen ja kaadoin kehikon sisään mummojen leviteltäväksi. Kun multa oli tasoitettu niin tovi juteltiin vielä siitä mitä siihen laitettaisiin, mutta päädyttiin siihen että ensi kesänä/syksynä sitten mahdolliset pienet pensaat penkin kumpaankin päähän.

MUMMOJEN lähtiessä sisään menin kastelemaan vielä sen rinnepenkin, ja kun sain sen tehtyä ja kasteluletkun vietyä talteen, piti vielä mitata miten pitkä aita siihen nurmikon yläreunaan kulkua estämään pitäisi tehdä. Neljä ja puoli metriä riittää ja vajaa metri korkeutta. Vielä on hakusessa tuleeko aidan poikkipienat vaijerista vai harjateräksestä. Itse ainakin tässä vaiheessa kallistuisin harjateräksen puolelle, näyttää ehkä paremmalle kuin ohut vaijeri. Jos torstaina intoa riittää niin käväisen metallifirmassa kysymässä hintaa tolpille ja harjateräspätkille. Ei siinä hirmuisesti ole tekemistä, viiteen putkeen pari reikää läpi putken ja sitten maali sekä putkien että harjateräksen pintaan. 

SIINÄ rinnepenkkiä kastellessa huomasin että kosmoskukat olivat puhjenneet kukkaan. Äkkiä tekivät nuput ja alkoivat kukkia. Hajuherne ei kuki vieläkään mutta vielä se ehtii, jos nyt kelit vain pysyvät kesäisinä. Tänään ei ihan sellaista lämpöä ollut kuin luvattiin mutta lämmintä kuitenkin.

EILEN tekemäni meksikolaistyyppinen ruoka oli tekeytynyt tosi hyvin jääkaapissa. Chilikään ei tuntunut niin polttavalta kuin eilen, joten taidan joku kerta tekaista tätä sapuskaa kun ollaan puolison kanssa viettämässä yhteistä aikaa.

TÄLLE illalle vielä Netflixiä ja vaihteeksi teetä (en muistanut ostaa kahvia eilen ja olemassa olevat porot pitää säästää aamukahviin). ■