luntav.jpg

ILLALLA ja yöllä oli taas tullut lunta sen verran että aamulla olivat auraus- ja hiekoituskalusot liikenteessä. Heräsin nimittäin siihen että auraustraktori kolisteli läheisellä pyörätiellä. Kun mulla ei ollut kiirettä pihalle katsomaan kuinka paljon sitä oli sadellut, katselin MasterChefin ennenkuin ryhdyin kaavalemaan ulos siirtymistä.

OLIHAN sitä satanut sen verran että auraaminen oli aiheellista. Ja hyvin oli jo hiekoitettukin ne kadut joita kuljin. Suuntasin Lidlille kahvitarjouksen perässä, ja tokihan sieltä muutakin lähti mukaan. Kotiinpäin tullessa tein pienen koukkauksen ja tulin metsäpolkua pitkin. Oli sielläkin jo siihen mennessä sen verran kuljettu ettei tarvinnut umpihangessa kahlata.

KOTIINPÄÄSTYÄ tein viimeistelyt ikuisuuseepokseen ja laitoin aineiston menemään kirjapainoon. Nyt odotellaan sitten vedosta nähtäväksi. Tietty ilmineerasin kirjan pääasialliselle toimittajalle että siellä se nyt on odottamassa painokoneeseen pääsyä. Paluuviestissä tuli kysely että sopiiko mulle että tuplaavat taittopalkkion kun niin kauan tätä on tehty. Pakkohan mun oli moiseen suostua.

SITTEN oli aika ottaa imuri käteen ja imuroida matot ja viedä ne ulos pakkaseen. Sitten koko huusholli imurilla läpi, pölyjen pyyhintä ja luuttuaminen. Ja sitten sainkin hyvällä omallatunnolla nauttia kahvit. Matot saivat olla ihan rauhassa pakkasessa ennenkuin käväisin ne sisään hakemassa. Ja että lauantai olisi ollut täydellinen kotiaskareiden kohdalla, pyykkikone rutkutti koneellisen. Nyt ovat puhtaat vaatteet vaatekomerossa ja kämppä siistinä.

HUOMENNA on päivällä talon kokous ja sen jälkeen pakkaan reppuni ja lähden puolison luo. Paluu koittaa keskiviikkona. Ja silloin pitäisi taas alkaa kelien lämmitä, saapa nähdä pitääkö itsenäisyyspäivän seutuun kahlata loskassa. Ainakin ennuste lupaili taas sen suuntaista. Vielähän nuo lumet ehtivät jouluksi sulaa :)

TÄNÄ iltana taidan tyytyä television tarjontaan, tai sitten kaivaa jonkin DVD:n hyllystä. ■