art.jpg

TAITEILIJA soitti aamulla jo kahdeksan aikaan, vaikka virallinen puhelinaika onkin 8 -16. Vastasin kumminkin. Halusi varmistaa että ymmärsinhän mä mitä hän eilen kertoi niistä plansseista. Myönsin ymmärtäneeni ja lupasin aamupäivän aikaan ensimmäiset versiot. Kun sain sähköpostit setvittyä niin aloin työstämään niitä plansseja (= suunnitelmaa kuvaava juliste, jossa tehty työ on esitelty. Planssissa on yleensä yksi tai useampi kuva, otsikko sekä muutamia tarkentavia tekstejä.). Kolme niitä oli kaiken kaikkiaan tulossa. Isoin homma oli sovittaa alkuperäisestä taustastaan irroitettu kuva uuteen taustaan sen mittasuhteet huomioiden. Kaksi muuta olivat huomattavasti helpompia. Kolmatta planssia varten kuva piti tosin ensin vektoroida, että siitä tuli sellainen kuin haluttiin. Laitoin planssit menemään ja viritin skannerikoneen käyntiin.

AAMULLA laitoin sähköpostia kun uutta liettä ei ole kuulunut. Taisi mennä tuntui kun tuli vastaus että kohta on huoltomies oven takana. Ja olihan se. Tuntui jotensakin tyhmältä kun tämä saapasteli sisälle, tuijotti liettä ja kysyi "eikö se toimi?" Vastasin että uunin takia sitä olen vaihtamassa. Uusi liesi tulee viimeistään ensi viikon keskiviikkona, asentaja soittelee kun olisi tulossa että tiedän olla kotona. Ensi viikolla tiistai on huonoin päivä, mutta on siinäkin iltapäivä aikaa asentaa. Mä kun luulin että se olisi tullut jo tänään. Eihän tuossa mennytkään kuin kuukausi. 

ENHÄN mä ehtinyt muuta kuin sijoittaa skannattavan aineiston lasilevylle, kun taiteilija jo soitti. Kiitteli ensin nopeasta toiminnasta ja toivoi sitten että vaakatasoon tehty planssi muutettaisiinkin pystysuuntaiseksi. Samoilla elementeillä mutta uudelleeen asemoituna. Olihan se mulla ihan natiivitiedostona koneella joten helppoahan se oli. Ja taas mallia liikkeelle. Ja eipä mennyt kuin hetki kun puhelin taas soi. Nyt tämä planssi oli OK mutta kolmaskin olisi mukava laittaa pystyyn, niin että vain ensimmäinen olisi vaakasuuntainen. Ja taas säädettiin ja käänneltiin. 

KOLMAS planssikin sai hyväksynnän mutta sitten piti ensimmäisessä vaihtaa kuitenkin kuva jo aiemmin toimitettuun (valon ja varjon suhde oli kuulemma enemmän silmää miellyttävä). No olinhan mä senkin jo ehtinyt irrottaa taustastaan joten helppoahan se oli paiskata siihen taustakuvaan ja laittaa taas menemään. EIkä mennyt taas kuin tovi kun tuli tekstiviesti että nyt kaikki ovat sellaisia kuin hän haluaa. Ja viestistä meni muutama tovi, niin puhelin soi: voinhan mä laittaa ne suoraan kirjapainoon ettei hänen tarvitse niitä tikulla sinne kuljettaa? Kunhan ilmoittaa tarjouksen numeron niin laitan aineistot eteenpäin. Mitä ilmeisemmin ensi viikolla.

PLANSSIEN valmistuttua pääsin aloittamaan skannausoperaation. Muutama sen verran vanha dokumentti ettei niitä sähköisenä ole enkä viitsi kirjoittaakaan joten laitan ne siihen kirjoitusoperaation tulokseen ihan skannattuina. Ovatpahan sitten alkuperäisen näköisiä. Nyt kun meni taiteilijan kanssa säätämiseksi valtaosin tämä päivä, niin päätin suosiolla siirtää kirjoitusoperaation aloittamisen ensi viikon alkuun. On mulla jo mielessä tiettyjen kohtien aloitustapa, joten ehkä ei tule tyhjän paperin kammoa. Tai Muistiollahan mä sen kirjoitan, siitä on helppo siirtää taittoon kun se aika koittaa.

IHAN yllätyin äsken vilkaistessani lämpömittaria. Pakkasta ei ole kuin -8 astetta, aiemmin tähän aikaan illasta ollaan pudottu jo kymmenen pakkasasteen alapuolelle. Josko ne pahimmat yöpakkaset olisivat tältä talvelta ohi? ■