snow.jpg

KESKIVIIKKONA tuli ISBN-numero siihen "leikekirjaan". Oli kuulemma tullut jo viikko sitten mutta ei ollut huomannut sitä sähköpostissaan. Sainpahan nyt sen julkaisun sitten painotaloon. Iltapäivällä aloittelin sitä uutta kirjaa ja sinä sivussa pistin hernekeiton tulemaan. Nyt on mukava keitellä kun on kunnon kattila, ei tarvitse pelätä että kiehuu yli.

TORSTAINA oli taas aurinkoisempi päivä, joten lähdin ensin lenkille ja samalla reissulla Lidlille ennenkuin palasin sen uuden kirjan pariin. Suurin työ siinä oli kuvien muokkaaminen, kun piti tehdä sekä harmaasävykuvat painettua versioita varten ja värilliset sähköiseen versioon. Iltapäivällä oli kuitenkin painoaineisto valmis ja laitoin tarkastettavaksi. Kohta tuli viestiä että painoon vaan. Painoaineistosta olikin helppo muokata sähköinen versio  kuvat vaihtamalla. Laitoin senkin menemään tilaajalle, ja vastauskin tuli taas melkein heti. Kiitteli, pyysi laittamaan laskun tästä työstä ja ilmoitti että ensi viikolla maksavat "leikekirjasta" palkkion, sellaisen nelinumeroisen summan. Toimittaja kysyi aiemmin taiton hintaa ja kehoitin kuuntelemaan omaatuntoa. Hyvin oli kuunnellut :)  Illalla viihdytin itseäni katsomalla pari italialaista elokuvaa.

TÄNÄ aamuna näytti niin harmaalle ja sille että hetkenä minä hyvänsä taivas repeää ja sieltä tulee kaikkea mahdollista. Hyvissä ajoin ennen puoltapäivää olin jo matkalla kirjastoon, ja matkalla tulivat ensimmäiset lumihiutaleet ja tuuli yltyi. Samalla reissulla piti poiketa kaupassa hedelmätiskillä, maitohyllyllä ja pähkinä/siemenhyllyllä. Ja vielä hakemassa tänään ilmestynyt levy, niin pääsin suuntaamaan kotia kohti.

ENPÄ kauaa ehtinyt kotona olla kun alkoi tupruttaa ihan kunnolla, välillä tuli lunta, välillä räntää ja lopussa ihan vettä. Oikea koiran ilma. Ja sade ja kunnon tuulenpuuskat jatkuivat aina iltaan asti.

TÄNÄÄN kun ei vaihteeksi ollutkaan mitään muutakaan tekemistä, niin vaihdoin verhot ja pestä rutkutin pyykkiä koneellista.Yleensä mä olen pessyt pyykkiä vasta lauantai-iltaisin, mutta huomiselle olen suunnitellut muutenkin jo ohjelmaa, niin ilta voi jäädä vapaaksi. Huomenna nimittäin ajattelin käydä ostamassa kalkkia ja yleislannoitetta. Saan heitellä kukkapenkkeihin heti kun viimeisetkin lumenrippeet ovat sulaneet. Imeytyvät maahan sitten hyvissä ajoin ennenkuin alkaa istuttaminen. Ja hakureissun jälkeen ajattelin siivota. Eiköhän siinä ole yhdelle päivälle.

LAITOIN kauppiaalleni viestiä onko hän muistanut katsella mulle lavoja, ja hän lupasi katsastaa kun seuraavan kerran menee kaupalla käymään. On mulla tiedossa paikka mistä pari kuormalavaa voisin hakea, mutta mietin vaan kuinka paljon ne painavat kun ovat koko syksyn saaneet imeä vettä itseensä. Toki mä saisin ihan uutta lautaakin, mutta haluan  patinoituneita lavoja, niin maastoutuvat paremmin siihen rinteeseen. Vielä tässä on aikaa, joten eiköhän asia tavalla toisella ratkea. ■