rain.jpg

PÄIVÄ alkoi harmaan ja lumisateisena. Puoleen päivään mennessä sade oli muuttunut vedeksi rännän kautta. Iltapäivän ilmassa oli kevyttä tihkua ja sumua, näkyvyyden ollessa melkeinpä olematon. Rantamaisema, joka tavallisesti näkyy ikkunastani oli harmaan seinän suojissa. Lähitalot sentään näkyivät. Joskus on ollut sellainen hernerokkasumu että ettei muutamaa kymmentä metriä pidemmälle ole nähnyt. Joskus aikoinaan kun tein vielä eri hommia toisella paikkakunnalla, saattoi sumuisina aamuina koko paikallinen laakso olla sumun peitossa. Sinnepä oli hauska lähteä ajelemaan kun tietäkään ei tahtonut nähdä. Onneksi oli tullut ajeltua siitä sen verran monta kertaa että tiesi kuitenkin missä kohtaa suurin piirtein oli.

VAALIMAINOS kelpasi, kaipasi vain sellaista tiedostoa jonka saisi laitettua Facebookiin. Helppohan se oli siitä PDF-tiedostosta Photoshopissa jpg-kuva tehdä. Lähetin kuvan evästyksellä, että uusi tulee kunhan tiedetään ehdokasnumero. Ja painetut vaalimainokset tehdään siinä mun suosimassa kirjapainossa, ilmeisesti paikka josta hän kyseli, ei pystynyt yhtä edukkaaseen tarjoukseen. Hyvä saada noita omia hommia samaan paikkaan niin asiointi on helppoa, ja kyllä se aina huomioidaan mun ihan omissa hommissa pienimuotoisen alennuksen merkeissä.

SAIN sen nettisivustonkin päivityksen tehtyä, niin sielläkin on taas kaikki ajantasalla. Huomenna pitää tehdä sinne pieni päivitys, kun kuukausi vaihtuu, mutta se on onneksi niinkin helppoa, että vaihtaa vain tyylitiedostossa yhden värimäärittelyn toiseksi ja homma on sillä selvä. Aikanaan ajattelematta laitoin aina kaikki tyylimäärittelyt jokaisen sivun koodiin, josta tietysti seurasi päivitysten yhteydessä enemmän ja vähemmän turhaa työtä. Nyt mulla on olemassa tyylipohja, jossa on määriteltynä melkeinpä kaikki mahdollinen ja siitä on helppo muokata kulloiseenkin tarpeeseen sopiva.

KESKIYÖLLÄ pimenee muutama tv-kanava. Tai sitten ei. Tuntuu siltä etteivät itsekään tiedä missä mennään, ainakin sen verran ristiriitaista tietoa tulee. Pitää valvoa ja katsoa kuinka käy. Sittenpähän nähdään.

broke.jpg

KUN kaksi edellistä leffavalintaa ovat menneet päin prinkkalaa, pitää tänä iltana pelata varman päälle ja ottaa hyllystä Brokeback Mountain. Tietääpähän ainakin mitä katsoo. Ja edellisestä katsomiskerrasta on kieltämättä ehtinyt kulua melkoinen tovi. Tuo leffa kestää useammankin katselun. Ja onhan tästä ilmeisesti tulossa "kakkosversio", tällä kertaa pääosassa olisi naispari. Voi olla että jää katsomatta jos ilmestyy. Ainakaan vielä ei vaikuta houkuttelevalta. ■