cover.jpg

AAMULLA olin hädin tuskin herännyt, kun puhelin jo soi. Siellä oli eilisen palaverin osapuoli, joka soitteli innoissaan: "mulla on idea etu-ja takakanteen. Ethän sä vielä ole alkanut kansia suunnittelemaan?" No en ollut. Ja palaverissakin sanoin että maanantaina vasta aloitan tämän homman parissa, ja kansien suunnittelu ei ihan ensimmäinen siinäkään ole. On vaan ilmeisesti niin innoissaan kun hengentuote on kääntymässä ihan oikeaksi painetuksi kirjaksi. Oli kovasti tulossa kertomaan ja näyttämään ideaansa, mutta onneksi ei hänellekään sopinut tänään. Sovittiin palaveri ensi viikon keskiviikoksi. Ei niillä kansilla nyt sentään niin tulenpalava kiire ole, vai jos tehtäisiinkin vain pelkät kannet jaettavaksi/myytäväksi?

AURINKO paistoi ja pakkasta oli kymmenen miinusasteen verran, eli ihan talvinen keli. Päivän ostoslistalla oli kalenteri ensi vuodelle, ja samalla ajattelin ostaa kahvia kun kerran Presidentti oli oli tarjouksessa. Vähän lämpimämmin päälle ja liikkeelle. Hain kahvit, ja poikkesin viereiseen putiikkiin katsomaan olisiko siellä sellainen kalenteri joka mulle käy. On kuitenkin muutamia vaatimuksia joita kalenterilleni asetan. Olihan siellä mutta päätin käydä vielä katsastamassa toisenkin paikan. Siellä oli myös ehdot täyttävä ja lisäksi kuusi euroa halvemmalla. Mulla kun on vanhat nahkakannet joiden sisään mielelläni ostan vain päivityspaketin, ja sellaisen löysin tästä jälkimmäisestä kaupasta.

SAMALLA reissulla hakemaan vielä jääkaappiin täydennystä ja sitten saattoikin lähteä kotiinpäin. Bussin tuloon kun oli aikaa niin kävin ärrällä tekemässä miljoona-anomuksen. Toistaiseksi ovat kovin huonosti mun anomuksiani kohdelleet, viimeisin voitto on viisi eruoa ja siitäkin taitaa olla jo pari kuukautta. Mutta pitää vaan yrittää.

MIELESSÄ ei oikein ollut mitään mitä kokkaisi tänään joten kaupasta ostin valmiita eineksiä. Jos huomenna tulisi jotakin mieleen, niin voisi muutaman päivän sapuskat kokata. Ei tarvitsisi joka päivä hellan ääressä olla.

ILTAPÄIVÄLLÄ kun aikaa oli, niin päätin viedä sitä sähköistä joulukorttia edes hiukan eteenpäin. Tärkeimmän animoidun taustaelementin kaikki kuvat olivat valmiina, ne piti vielä rajata kaikki tiettyyn kokoon ennenkuin niitä edes sai animaatioksi käännettyä. Olihan siinä jonkunverran rajaamista kun kuvia oli 101 kappaletta. Onneksi tämän työvaiheen sai tehtyä pienellä scriptinpätkällä, ei tarvinnut kaikkia yksitellen käsitellä. Kuvat kun tein tarkoituksella liian leveiksi, niin että animaation olennainen osa näkyy, ja reunoissa olevaa informaatiota saattoi poistaa, sillä se ei visuaalisesti ollut niin tärkeää, Muutoinkin isona apuna kuvien sarjakäsittelyssä oli tälläkin kerta FastStone, sillä pystyy käsittelemään ja/tai muokkaamaan melkoisen määrän kuvia kerrallaan ja on ilmainen. Vielä ei  ole vastaantullut tilannetta, että ohjelma olisi hyytynyt vaikka kansiossa olisikin ollut satoja kuvia.

ILLAN päätteeksi jokunen jakso suomalaista viihdettä Youtubesta: Parempi myöhään... Onhan näistä jo ihan kohtuullisesti aikaa. Jotensakin tuntuu vaan siltä että näiden aikaan viihde oli vielä viihdettä, eikä sellaista käsikirjoitettua tositeeveetä kuin tänä päivänä. Tai sitten alle riman menevää huttua, mitä eiryisesti Maikkari tuntuu nykyään viljelevän. ■