beach.jpg

Perjantaina tuli useamman kerran mieleen tämä poisnukkunut ystävä. Tuntui siltä, että ei oikein osaanut keskittyä mihinkään, tai ainakin kun alkuun pääsi niin taas tuli mieleen yhteiset hetket. Alkuillan puolella kävin viemässä kukkia ja esittämässä osanottoni.

Lauantaina päivällä oli taas vuorossa jääkaapin tankkaus. Oli taas niin lämmin päivä ettei se ollut lainkaan minun makuuni. Alkuillasta soi puhelin, ja eräs ystäväni soitti kertoakseen että on parin muun kaverin kanssa terassilla istumassa ja muistelemassa kuollutta ystäväämme. Olin kuulemma tervetullut seuraan. Kun iltaa kohti alkoi ilma hieman viiiletä, eikä muutakaan ollut ohjelmassa, ilmoitin tulevani. Oli sinne kutsuttu muitakin, ja lopulta meitä oli lähes 10 ihmisen seurue iltaa istumassa. Muistelimme mitä kaikkea olimme tehneet yhdessä ja mitä kaikkea mahtuikaan yhteiselle taipaleellemme. Itse tutustuin tähän ystäväämme jo melkein 15 vuotta sitten erään projektin tiimoilta, ja siitä se tuttavuus alkoi. Vuosien varrella se kasvoi ystävyydeksi. Tulipahan tuota oltua hänen häissäänkin. Ilta ehti valomerkkiin asti, kun istuttiin, otettiin rauhallisesti olutta ja tarinoitiin. Oli jollakin tapaa "vapauttava" kokoemus kun pystyimme kaikki kertomaan parhaimmat muistomme hänestä ja jakamaan ne muiden kanssa.

Tänä aamuna nukutti sitten pidempään eilisillan johdosta. Kello oli jo yli 12 ennenkuin kömmin sängystä ylös. Tosin ei kiirettä ollut minnekään. Taivas pilveili ja jostain kaukaa kuului ukkosen jyrinää. Muutama sadepisarakin näkyi, mutta ei se koskaan kunnon sateeksi asti ehtinyt. Olisi kyllä tehnyt terää. Soittelin eräälle kaverille, ja 10 kilometriä kauempana oli vettä tullut kunnolla tunnin ajan, ja ukkonenkin oli paukutellut. Kyllä ilma kaipaisi nyt raikastusta, sen verran hiostavaa on ollut ja on edelleen. Onneksi sääennuste ei lupaile enää 25 asteen lämpötiloja.

Aamuksi pitää laittaa taas kello soimaan, niin ettei koko päivää nukuta. Vaikka kyllä mä viikolla helposti herään, toisinaan jopa ennen kellon soittoa. Tänään voisi katsoa vielä Haihurrikaani 4:n ja sitten siirtyä pitkälleen. ■