vd2.jpg

KESKIVIIKKONA oli vielä iltapäivälläkin ripauksen alle viisi lämpöastetta joten jätin shortsit komeroon. Töihin kävellessä huomasin että olisi shortseissakin tarjennut, mutta eipä sille siinä vaiheessa enää mitään voinut. Päivällä lämpötila alkoi nousta, ei mitenkään hurjasti mutta ehkä seitsemään asteeseen asti. Ainakin lämmin oli töistä poiskin kävellä. Illallakin vielä puolenyön aikaan mittari näytti yli viittä astetta plussan puolella, eli kylmää yötä ei ollut tiedossa.

TÄNÄÄN lämpömittarissa oli +10 astetta vaikka taivas oli pilvessä. Olisi voinut jopa 15 jos aurinko olisi päässyt paistamaan mutta koko päivän oli taivas harmaana. Töihin lähtiessä laitoin shortsit jalkaan, takki hupparin päällä tuntui loppumatkasta jo liiotellulta. Tosin töihin mennessä piti loppumatkasta pitää kiirettä kun matkan varrella piti käydä laittamassa allekirjoituksia muistioihin ja pöytäkirjoihin, ja siellä meni pidempään kuin suunnittelin. Varmaan siksi että tuli taas turistua enemmän ja vähemmän. Ehdin kuitenkin 10 minuuttia ennen työajan alkua perille, eli myöhästymään en onnistunut.

TÖISSÄ ei ollut mitään ihmeellistä, Äiti Aurinkoinen oli samassa vuorossa. Jipii. Lokakuulle oli merkattu mulle kaksi haluamaani päivää vapaaksi, joten pitkä viikonloppu puolison kanssa onnistuu. Ja paluu töihinkin tapahtuu iltavuoroon, joten voin olla lähemmäs iltaa ennenkuin lähden kotinurkkia katselemaan. Iltapäivän loppupuolella siirryin varaston puolelle niin että sain edes hetken rauhan ÄA:lta. Tiedätte varmaan tunteen kun toinen tarkkailee tekemisiäsi koko ajan, ja keksii jonkin syyn tarvittaessa tulla katsomaan kauemmas mitä siellä teet. Onneksi varaston puolelle hän ei sentään tullut. Ja olihan hän niin "armollinen" (uhrautuva) että antoi luvan lähteä hieman ennen virallista päättymisaikaa kotiin, kun "minä voin tehdä loppuhommat." No, tärkeintä oli vain että pääsin taas edes hetkeksi eroon.

KOTIINPÄIN kävellessä mittarissa oli edelleen +8 astetta eli lämmintä näin ajankohtaan nähden. Tosin muita en shortseissa nähnyt vaan enimmäkseen ihmiset olivat pukeutuneet aivan kuin olisi jo kunnon pakkaset. Mitenköhän tarkenevat kun oikeat pakkaset tulevat?

HETKI sitten alkoi sataa, ei kyllä kuullosta miltään kunnon sateelta. Eikä alunperin kai pitänytkään nyt illalla/yöllä sataa. Huomenna pitäisi taas olla melkein kymmenen astetta lämmintä kun lähden töihin eikä se illaksikaan siitä paljon viilene. Eli shortseilla mennään huomennakin.

VIELÄ pitää kaivella Netflixistä jotain katsottavaa kun ei ole kiirettä nukkumaan. Huomisiltana ei sitten sovikaan valvoa ihan yhtä myöhään kun lauantaina pitää aamulla olla pirteänä ja reippaana askeltamassa töihin. ■